ISTRAŽI

Marunada Dobreć

Marunada je tradicionalna gastronomska manifestacija posvećena posebnoj vrsti kestena koji raste isključivo na obroncima Učke – „marunu“. Oni se odlikuju specifičnim slatkim okusom, stoga su čest sastojak zanimljivih slastica koje se uvijek premijerno predstavljaju javnosti upravo na Marunadi.

Prikaži više
Prikaži manje

Sve će i ove godine biti podređeno marunu pa će se osim sirovog, posjetiteljima ponuditi pečeni marun, kao i različiti autohtoni proizvodi na bazi omiljenog ploda. Osim maruna, bit će ponuđeni i ostali autohtoni proizvodi domaćih proizvođača.

Program Marunade ponudit će zabavu za sve uzraste, te će tako djeca moći uživati u radionicama, a zajedno sa svojim roditeljima i u brojnim društvenim igrama. Prema Dobreću će krenuti i tura nordijskog hodanja, a posjetitelji će moći osjetiti i čari prave stare domaće konobe. U zabavnom programu nastupit će glazbene skupine, folklorni ansambl, a subotnju večer će koncertom začiniti i popularna klapa Rišpet. Za slučaj lošeg vremena organizatori pripremaju i veliki šator koji će moći ugostiti i  programe i publiku.

Organizatori Marunade Dobreć su Grad Opatija i Mjesni odbor Dobreć.

Manifestacija Marunada - Dobreć ove je godine  financirana u okviru projekta Riviera4Seasons2 iz Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska kojeg Grad Opatija i Turistička zajednica Opatija realiziraju s partnerima Općinom Piran, Turističkom zajednicom Portorož, Fakultetom turističkih studija – Turistica (Portorož) i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija). 

Za programe Marunade u Dobreću odobreno je 15.000 eura bespovratnih sredstava iz programa Programa Interreg V A Slovenija-Hrvatska.