12. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju

Očekuje se oko 1500 sudionika iz cijele Hrvatske

Klub za sportsku rekreaciju Gorovo organizator je 12. Hrvatskog festivala sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju, a održat će se 13.4.2024. Festival se odvija pod pokroviteljstvom Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog saveza nordijskog hodanja i Grada Opatije. U 2024. godini manifestacija se organizira povodom proslave 180. godišnjice turizma u Opatiji.

Festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju jedna je od najmasovnijih sportsko-rekreativnih manifestacija u Hrvatskoj te se očekuje 1500 učesnika iz cijele zemlje, a koji će se uključiti u programe pješačenja i nordijskog hodanja povijesnim šetnicama grada Opatije. 

Okupljanje sudionika započinje u 9:30 sati na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji, a svečano otvaranje festivala započinje u 11:00 sati. Festival će, osim prepoznatljivog sportsko-rekreacijskog sadržaja, uključivati i prezentacije outdoor aktivnosti u Opatiji, gastro ponudu, predstavljanje lokalnih OPG-ova, proširenu ponudu sportsko rekreativnih aktivnosti i zabavni program. Gastro ponuda i zabavni program će se odvijati tokom cijelog dana na Ljetnoj pozornici. 

U 11:15 će uslijediti start diciplina pješačenje/nordijsko hodanje koje će biti podijeljene čak na četiri rute, ovisno o odabiru samog sudionika. U kategorijama predškolska dob, mlađa školska dob, starija školska dob, srednja dob, umirovljenici te osobe s invaliditetom, sudionici će se kretati narednim rutama:

  1. RUTA VOLOSKO (lagana ruta dužine 3 km, trajanje cca. 1,30 h): Villa Angiolina – Lungomare – Volosko – Villa Angiolina
  2. RUTA IČIĆI (lagana ruta dužine 8 km, trajanje cca 2,15 h): Villa Angiolina – Lungomare – Ičići – Villa Angiolina
  3. PLAVO-ZELENA RUTA (srednje teška ruta dužine 9 km, trajanje cca 3 h): Villa Angiolina – Slatina – izvor Vrutki – Šumski put – Ičići – Lungomare – Villa Angiolina
  4. MORSKA RUTA (lagana ruta dužine 4 km, trajanje cca 1,15 h):
    A varijanta: luka Opatija – vožnja brodom do Ičića – nordijsko hodanje Lungomarem – Villa Angiolina
    B varijanta: Villa Angiolina – nordijsko hodanje Lungomare – Ičići – vožnja brodom do luke Opatija
  5. TURISTIČKA RUTA: razgledavanje kulturnih znamenitosti grada Opatije uz turističkog vodiča

Pogledajte cjelokupni program u dokumentima

2024. Turistična skupnost mesta Opatije. Vse pravice pridržane.

Web design by iDEA studio