Advent u Opatiji pruža najljepše doživljaje za božićni vikend

Glazba i vrhunska gastronomska ponuda, animacije i predstave za najmlađe, druženje s Djedom Božićnjakom, najveće jaslice na Kvarneru, pregršt zabave i prekrasna blagdanska atmosfera samo su djelić onoga što za vikend nudi Advent u Opatiji

Advent u Opatiji pruža najljepše doživljaje za božićni vikend

Advent u Opatiji, svrstan među najljepše u Europi, idealna je destinacija za božićni vikend. Uz prekrasno uređen grad, raskošno osvijetljen u blagdanskoj atmosferi, posjetitelje će dočekati atraktivan program na brojnim lokacijama. Odličan provod predstojećeg vikenda jamče klizalište na Ljetnoj pozornici, božićni sajam na gradskoj tržnici, predstave, animacija te druženje s Djedom Božićnjakom za mališane, vrhunska gastronomska ponuda te glazba na svakom koraku. 

Tri božićna dana Najljepšeg Adventa uz more bit će ispunjena zvucima popularne glazbe i prigodnih božićnih skladbi u izvedbi poznatih imena kao što su Duško Jeličić, Antonio Krištofić, Kvartet Veljak, Love Runners... Najmlađi ljubitelji blagdanske atmosfere zabavit će se u društvu Djeda Božićnjaka, zaplesati uz Božićni disco i uživati u predstavi Vrtuljak želja i dodatnim aktivnostima. 

Posebna atrakcija u Opatiji su najveće jaslice na Kvarneru. Fascinantan postav autora Mirjane i Mladena Karan, koji se prostire na više od 100 kvadratnih metara, nalazi se u hotelu Adriatic i može se svakodnevno besplatno razgledati. Lijepi prikazi Isusova rođenja postavljeni su i u crkvama sv. Jakova i Navještenja bl. Djevice Marije. 

Osim kopna, blagdanska atmosfera osvojit će i morske valove, uz Advent na brodu Jadera. 

Na Badnjak, u petak 24. prosinca, u jutarnjim satima u programu Vilja Božja na Mrkate, pred gradskom tržnicom održat će se tradicionalna blagdanska marenda uz bakalar i fritule te nastup Duška Jeličića Duleta s Bonacom. Gastronomska šetnja Opatijom može se nastaviti u ranim poslijepodnevnim satima, jer od 13 sati kreće podjela 300 porcija dagnji na buzaru uz nastup Reaktiva Acoustic Banda, u sklopu programa Xmas Street Lungomare Adventa na Slatini, nakon čega će se na istoj lokaciji nastaviti druženje s Djedom Božićnjakom i podjela poklona. Večernji program proteći će u znaku glazbe – u Parku Angiolina zasvirat će Acoustic Lounge Trio, kod Šporera Infinity Band, a uz klizalište na Ljetnoj pozornici Trio Asi. 

Božićno jutro najmlađi će moći provesti slikajući se s Djedom Božićnjakom i vilenjakom u Kavani Strauss i gledajući predstavu Vrtuljak želja u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta, dok će stariji uživati u božićnim nastupima Klape Baladur ispred Šporera te Kvarteta Veljak u Parku Angiolina. Poslijepodnevne sate „uglazbit“ će Antonio Krištofić nastupom na Xmas Street Lungomare Adventu, a večer će romantičnim notama kod Šporera ispuniti Love Runners. 

I nedjelja će biti bogata zbivanjima. Jutro će ponovo pripasti djeci, koja se mogu zabaviti uz Božićni disco i nagradnu igru u Kavani Strauss ili Photobooth – Christmas Edition kod Šporera, dok će od 12 sati u Parku Angiolina zasvirati Blu:Kanu. Glazbenu podlogu poslijepodneva dat će Ivan i Damir Komnenović na nastupom na Xmas Street Lungomare Adventu, a za „soundtrack“ večeri pobrinut će se Karlo Lovrić Jazz Quartet kod Šporera.