Prikaži više
Prikaži manje

Doživljaj izvornog Mediterana i stoljetne tradicije, prirodnih ljepota što već tisućama godina osvjajaju posjetitelje, gastronomije koja počiva na lokalnim namirnicama i „malim tajnama“ što se prenose s baka na unuke u jedinstvenom spoju poznatih turističkih rivijera i njihovog još „neotkrivenog“ ruralnog zaleđa – sve to pruža Feel & Taste Opatijske rivijere.

Smještena točno na mjestu gdje je najveća istarska planina Učka uronila u Jadransko more, Opatija već 175 godina oduševljava posjetitelje svojom raznolikošću. Plaža ili planinski vrhunac? Obalno šetalište ili planinarske i pješačke staze kroz stoljetne šume? Modernost bečke secesijske arhitekture ili tradicija srednjovjekovnih kamenih gradina? Mediteranska kuhnija s obiljem ribe i vina ili kontinentalna gastronomija s „plodovima šume“ i delicijama od mesa? Plivanje ili sanjkanje, jedrenje ili padobranstvo, aktivni odmor ili opuštanje u spa i wellness centrima? Ne morate birati, jer sve to možete doživjeti upravo na Opatijskoj rivijeri...

Opatija među omiljene europske turističke destinacije spada još od sredine 19. stoljeća, kada je zaživjela kao „rodno mjesto hrvatskog turizma“ zahvaljujući izgradnji čuvene Ville Angioline, prekrasne kuće za odmor smještene usred jedinstvenog parka samo nekoliko koraka od mora. Vrlo brzo postala je traženom elitnom destinacijom, koja je plemiće, slavne umjetniike, pisce i skladatelje te renomirane znanstvenike privlačila svojom jedinstvenom klimom u kojoj se miješaju planinski i morski ljekoviti zrak, prirodnim ljepotama, parkovima i arhitekturom, vrhunskim hotelima te jedinstvenom obalnom šetnicom dugom više od 10 kilometara.

Svega dvadesetak minuta potrebno je da se od kristalno čistog mora stigne do 1400 metara visokog planinskog vrhunca s kojeg odličan pogled na Kvarnerski zaljev i Istru i otkrije fascinantan svijet opatijskog zaleđa. Uz planinu premreženu šumskim šetnicama, planinarskim stazama i penjačkim usponima, oduševit će vas i autohtona ponuda lokalnih seoskih gospodarstava, srednjovjekovne zidine Veprinca, guste šume maruna, autohtone sorte kestena poznate po svom specifičnom okusu, izvrsna domaća vina i maslinova ulja...

Opatija nudi neizmjerno bogatstvo koje možete doživjeti, isprobati, kušati i upoznati. Vrijeme je da krenete u istraživanje!