Adventski sajam na Slatini – užitak za sva osjetila

Prekogranična suradnja Opatije i Portoroža na projektu „Riviera4Seasons2“ dovodi ove godine u Opatiju još jednu „poslasticu“ i to Adventski sajam na Slatini koji će se održati od 14. prosinca do 02. siječnja svakoga dana od 11 do 18 sati kao nezaobilazan dio Najljepšeg Adventa uz more.

Adventski sajam na Slatini – užitak za sva osjetila

Prekogranična suradnja Opatije i Portoroža na projektu „Riviera4Seasons2“ dovodi ove godine u Opatiju još jednu „poslasticu“ i to Adventski sajam na Slatini koji će se održati od 14. prosinca do 02. siječnja svakoga dana od 11 do 18 sati kao nezaobilazan dio Najljepšeg Adventa uz more. Sajam okuplja proizvođače autohtonih proizvoda i umjetnike s područja Opatije i opatijskog zaleđa uključene u proizvod „Feel&Taste“ koji ima cilj prezentirati blagodati i „najbolje od najboljeg“ što dolazi s padina Učke i Voloskog: izvrsne poljoprivredne proizvode, darove prirode, suvenire i kreativna djela vrijednih ruku domaćeg čovjeka.

Na Slatini će se posjetiteljima Adventskog sajma predstaviti Udruga "Primorski pijat" s ponudom slasnih tradicionalnih primorskih jela, OPG Iva Ćulumović "Ivy's Sweet Lavander" s ponudom torti bez šećera s vlastitim medom, džemova bez šećera i pralina, tvrtka  Klemenc d.o.o. Okus Kvarnera koja nudi autohtone proizvode: marmelade, džemove, maslinova ulja, sušeno voće i gljive. Sve o ljekovitom samoniklom bilju, a posebno o veprini ili „leprini“ posjetitelji će saznati na adventskoj kućici Domaće radinosti Zdenke Klanjac Ukić "Veprina 519" s Veprinca, dok će jedinstvene suvenire i božićne ukrase od lavande u sklopu sajma ponudit Udruga uzgajivača lavande iz Poljana. Galerija "Frank" s malom prodajnom izložbom Claudia Franka, nadaleko poznatog nagrađivanog akademskog slikara i violiniste, umjetnika koji je izlagao i s Yoko Ono, na opatijsku Slatinu donijet će dah Voloskog. 

U subotu, 22. prosinca od 12 do 13 sati organizator Adventskog sajma na Slatini, Grad Opatija priprema i Etno Gastro događanje s nastupom folklornog ansambla Zora i promotivnu besplatnu podjela tradicionalnih jela vrhunskog chefa gospodina Kristiana Kozmića iz Udruge Primorski pijat. U tijeku je i nagradna igra koju možete pratiti na službenoj Facebook stranici Feel&Taste, a prigodni poklon sretnom dobitniku nagrade biti će uručen tijekom održavanja Etno Gastro manifestacije.

- Cilj ove manifestacije je da se na Adventom sajmu na Slatini domaćim i inozemnim posjetiteljima predstave proizvođači autohtonih proizvoda koji će ih potaknuti da krenu u istraživanje prirodnih i kulturnih ljepota opatijskog zaleđa i okolice, najavili su iz Turističke zajednice grada Opatije te preporučili Opatijcima i njihovim gostima da svoje najdraže za ove blagdane daruju autohtonim proizvodima i time podrže lokalne proizvođače u očuvanju baštine liburnijskog kraja.

Manifestacija Adventski sajam na Slatini financirana je u okviru projekta Riviera4Seasons2 iz Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska kojeg Grad Opatija i Turistička zajednica Opatija realiziraju s partnerima Općinom Piran, Turističkom zajednicom Portorož, Fakultetom turističkih studija – Turistica (Portorož) i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija).