ITF Masters Tour 57th International Championships Opatija 2022

Na terenima Tenis kluba Opatija od 22. do 27. kolovoza održati će se najdugovječniji teniski turnir veterana s 90 igračica i igrača iz 17 država svijeta.

Povijest održavanja teniskih turnira u Opatiji seže u daleku 1900. godinu, kada je održan I Internacionalni teniski turnir.

Teniski Klub Opatija osnovan je 1931. godine. U novijoj povijesti Klub organizira razne turnire, a najpoznatiji su profesionalni turnir Istarska rivijera, te internacionalni turnir veterana. Prvi veteranski turnir održan je 1964. godine, a danas je najdugovječniji turnir u Hrvatskoj i među najstarijima u svijetu! Na turniru su nastupali igrači sa svih kontinenata svijeta, što govori o velikoj popularnosti našega turnira.

Na terenima Gorova od 22. do 27. kolovoza 2022.g. održati će se 57. Izdanje, a ove godine prvi put pod nazivom Masters Tour nakon što je ITF (Međunarodna teniska federacija) napravila rebranding sekcije Senior Tour-a te istovjetnog kalendara.

Tako se nastavlja više od pola stoljeća duga tradicija turnira gdje će tenis klub Opatija, u suradnji s tenis klubom Kvarner, ugostiti gotovo 90 igračica i igrača iz 17 država svijeta; Australije, Austrije, Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Mađarske, Italije, Moldavije, Portugala, Rumunjske, Rusije, Slovenije, Srbije, Španjolske, Švicarske, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske.

Natjecanja će se igrati u 9 muških i 4 ženske kategorije od 35 do 75 godina te isto toliko kategorija muških, ženskih i mješovitih parova.

Turnir je otvoren za gledatelje te je ulaz besplatan, a kako se očekuju dobri nastupi poznatih igrača iz Opatije, Rijeke i Hrvatske, tako će i atmosfera u gledalištu biti na ništa manjem nivou.