JAZZ ExTempore

Ovogodišnje 16. izdanje manifestacije Jazz Ex Tempore održat će se u Opatiji, od 14.-16. listopada, a posvećeno je inozemnim glazbenicima koji žive i stvaraju u Hrvatskoj. Više informacija na www.liburniajazz.hr

JAZZ ExTempore

Srijeda, 14.10.2020.

RICARDO LUQUE I JOE KAPLOWITZ

Večeras u 20:00 h u opatijskoj Vili Antonio započinje prva radionica u okviru manifestacije 16. Jazz Ex Tempore posvećene inozemnim glazbenicima koji žive i stvaraju u Hrvatskoj. Ulaz je besplatan.

Prvu radionicu održat će svima poznati Venezuelac, bivši pjevač skupine Cubismo i fagotist Zagrebačke filharmonije - Ricardo Luque i Joe Kaplowitz – Amerikanac čija je cijela obitelj uronjena u jazz glazbu, hammond orguljaš i član Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije. Oni će pričati o svojim viđenjima hrvatske, sjeverno- i južnoameričke glazbe i svojem viđenju životu u Hrvatskoj.

Četvrtak, 15.10.2020.

MIRSAD DALIPI

Večeras će se u 20:00 h u opatijskoj Vili Antonio publici predstaviti Mirsad Dalipi - kosovski Rom, društveni aktivist i jedan od najboljih bubnjara u Hrvatskoj. On će nas upoznati s romskom i kosovskom glazbom i svojim pogledima na svijet i život.

Porijeklom Aškalija, odnosno Kosovski Rom, Mirsad se glazbom počeo baviti još kao dijete, što ne čudi s obzirom na to da mu se i otac bavio glazbom, dok se obitelj s majčine strane bavila kazalištem, plesom i filmom. Kao društveni aktivist bavi se propitivanjem i dekonstruiranjem društvenih normi i stereotipa te promovira odgovorno ponašanje s ciljem izgradnje društva nenasilja i rodne ravnopravnosti, radi kao edukator na programu pozitivnog roditeljstva, i to s očevima u kaznionicama i zatvorima u Hrvatskoj.

Petak, 16.10.2020.

ZAVRŠNI KONCERT

Večeras se u 20:00 h u Centru Gervais održava završni koncert manifestacije 16. Jazz Ex Tempore.

Opatijska publika ima jedinstvenu priliku prva čuti praizvedbu suradnje umjetnika iz Hrvatske, Venezuele, SAD-a i Roma. Repertoar je mješavina romskih, američkih, venezuelanskih i hrvatskih tradicionalnih skladbi u jazz aranžmanima nastalima tijekom boravka umjetnika u Opatiji.

Nastupaju: Ricardo Luque, Joe Kaplowitz, Mirsad Dalipi, Damjan Grbac i Elvis Stanić

Ulaznice, po cijeni od 60 kn, mogu se kupiti na Festivalu Opatija i na prodajnim mjestima sustava Moje karte i online, te ispred ulaza u dvoranu sat vremena prije početka koncerta.

Sva događanja održavaju se uz obaveznu upotrebu maski i prema preporukama Stožera civilne zaštite.