Najavljen program obilježavanja 180 godina turizma u Opatiji

Opatija - kolijevka europskog i hrvatskog turizma, omiljena destinacija aristokratske elite, filmskih i glazbenih zvijezda, umjetnika, pisaca te stotina tisuća gostiju iz čitavog svijeta koji svake godine uživaju u čarima „kraljice Jadrana“ - ove godine obilježava 180 godina od svojih turističkih početaka.

Najavljen program obilježavanja 180 godina turizma u Opatiji

Dokumenti za preuzimanje

Menu Summer 2024

Uz krajolik koji ostavlja bez daha, Opatija svoj jedinstveni imidž duguje kvalitetnim turističkim proizvodima poput zdravstvenog, poslovnog, aktivnog i kulturnog turizma, kao i manifestacijama koje su postale snažnim motivom dolaska gostiju tijekom cijele godine.

Tradicija je to koja obvezuje, ali i jamči kvalitetu, a renome vrhunske destinacije koji se održao punih osamnaest desetljeća i danas aktualnim održava raznovrsna turistička ponuda koja Opatiju čini privlačnim odredištem u svim godišnjim dobima. Ovaj će veliki jubilej Opatija proslaviti uz brojna poznata svjetska i domaća glazbena imena.

Program na Ljetnoj pozornici će započeti 7. lipnja Festivalom mjuzikla tijekom kojeg će gledatelji zasigurno zapjevati uz svjetski poznate mjuzikle poput Jesus Christ Superstar, Producenti i Jalta, Jalta. Uz brojne druge izvedbe vrhunac lipnja bit će disco show BACK2LOVE – Hommage Tini Turner i Disco groznica, koji će se održati 29. lipnja u okviru najbolje hrvatske manifestacije – RetrOpatije.

Srpanj će započeti romantičnom atmosferom za koju će se 02. srpnja pobrinuti Matteo Bocelli, a slijedi trodnevni Liburnia jazz festival koji će se održati od 5. do 7. srpnja. Sve nostalgičare će zasigurno oduševiti koncerti britanskog trip hop & rock benda Morcheeba 19. srpnja i svjetskih disco & funk legendi Boney M 24. srpnja.

Kolovoz će nas odvesti u Portugal uz svjetsku fado zvijezdu Marizu, koja će svojom pjesmom i emocijom 02. kolovoza dotaknuti sve gledatelje. Legendarni australski virtuoz na gitari, Tommy Emmanuel, zagrijat će atmosferu 07. kolovoza, a 15. kolovoza će gledatelje pjesmom očarati talijanska glazbena diva Anna Oxa.

U rujan će nas uvesti koncert „L'ultima notte rossa“ talijanskog glazbenika Umberta Tozzija, a veliko finale ljetnog programa oduševit će sve ljubitelje plesa koji će 28. rujna moći zaplesati na Bečkom balu u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner koji ove godine, kao prvi hotel na sjevernoj obali Jadrana, također slavi veliku obljetnicu 140 godina od njegove izgradnje.

Ovo su samo neke od izvedbi koje nas čekaju u ljetnim mjesecima, a cijeli program može se pronaći u dokumentima.