Od subote se u Opatiji i Mošćeničkoj Dragi otvaraju nove lokacije za BAT i PCR testiranje na SARS-CoV-2

Od subote, 12. lipnja, testiranje u Opatiji bit će moguće i na novoj lokaciji, u sklopu hotela “Paris” (prostor do ulaza u recepciju), na početku ulice Nikole Tesle. Testovi će se provoditi svakog dana, uključujući vikende i praznike, od 9:00 do 11:00 sati i to brzi antigenski i PCR test.

Od subote se u Opatiji i Mošćeničkoj Dragi otvaraju nove lokacije za BAT i PCR testiranje na SARS-CoV-2

Danas je u Opatiji održana konferencija za medije na kojoj su gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, načelnik Općine Mošćenička Draga Riccardo Staraj, zamjenica gradonačelnika Grada Opatija Kristina Đukić i direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić najavili otvaranje novih lokacija za testiranje brzim antigenskim i PCR testom na SARS-CoV-2 u Opatiji i Mošćeničkoj Dragi, u suradnji sa Specijalnom bolnicom “Medico” iz Rijeke.

Od subote, 12. lipnja, testiranje u Opatiji bit će moguće i na novoj lokaciji, u sklopu hotela “Paris” (prostor do ulaza na recepciju), na početku ulice Nikole Tesle. Testovi će se provoditi svakog dana, uključujući vikende i praznike, od 9:00 do 11:00 sati i to brzi antigenski i PCR test.U Mošćeničkoj Dragi, također od subote 12. lipnja, brzi antigenski i PCR testovi za goste i domicilno stanovništvo provodit će se u sklopu zdravstvenog centra, na adresi Barba Rike 5a, u dvorani na 1. katu. Testiranje će se provoditi od 12:00 do 14:00 sati. 

Cijena za brzi antigenski test iznosi 100,00 kn, dok je cijena za PCR test 550,00 kn. Nalazi se izdaju na hrvatskom i engleskom jeziku. Plaćanje se vrši na licu mjesta u gotovini, a uskoro će putem aplikacije app.Medico.hr biti omogućeno i prijavljivanje i plaćanje. 

Današnji gost prvenstveno traži visoke sigurnosne standarde, odmor bez rizika i visoku kvalitetu usluge. U Turističkoj zajednici posebnu pažnju posvećujemo zaštiti zdravlja i sigurnosti svih naših gostiju te im želimo pružiti i omogućiti sve što im je potrebno za ugodan i siguran godišnji odmor. Porastom broja turista raste i potreba za testiranjem, a naša je želja gostima olakšati i ubrzati taj postupak  te smo dogovorili još jednu lokaciju gdje će se naši gosti moći  testirati i putem brzog antigenskog testa i putem PCR testa, svakim danom uključujući vikende i praznike – istaknula je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatija.

Želimo da posjetitelji Opatije ovoga ljeta u našem gradu provedu ugodan odmor te da se nakon brzog i dobro organiziranog testiranja sigurno vrate u svoje zemlje. Prioritet nam je omogućiti sve uvjete, sukladno važećim epidemiološkim mjerama, kako bi ovogodišnja turistička sezona donijela što bolje gospodarske rezultate. Zahvaljujem svima onima koji su nam pomogli u procesu otvaranja novog punkta za testiranje na COVID -19 koji je namijenjen isključivo turistima: u prvom redu zahvaljujem Specijalnoj bolnici „Medico“ i TZ grada Opatija na organizaciji testiranja u prostoru hotela „Paris“, naglasio je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Izražavam zadovoljstvo što smo na nivou Opatijske rivijere prihvatili projekt testiranja turista prilikom njihovog odlaska iz destinacije. Općina Mošćenička Draga omogućit će svim turistima testiranje na prvom katu zdravstvenog centra u Mošćeničkoj Dragi svakim danom od 12 do 14 sati. Inicijativa klinike Medico, te zajednička suradnja Grada i TZ Opatije, te Općine i TZ Mošćenička Draga rezultirala je ostvarenju ove važne zdravstvene usluge, a sve u cilju što sigurnijeg i ugodnijeg boravka posjetitelja koji će na ovaj način dobiti mogućnost brzih testova "na licu mjesta" neposredno u mjestu njihova boravka. Također ističem zadovoljstvo cijenom pružene usluge od  strane klinike Medico kao i njihovoj dostupnosti kako u Opatiji tako i u Mošćeničkoj Dragi. Mišljenja sam da se u ova pandemijska vremena ovakva usluga mora pružiti turistu koji na kraju krajeva to i očekuje, a ovime dokazujemo visoku zdravstvenu svijest Opatijske rivijere i važnost sigurnog boravka turista u destinaciji. – istaknuo je načelnik Riccardo Staraj na današnjoj konferenciji za novinare.