Opatija - oaza zdravlja i wellnessa

Tijekom ožujka brojni opatijski zdravstveni i wellness centri predstavit će svoju bogatu ponudu po promotivnim cijenama, a Turistička zajednica grada Opatija je za svoje goste i sve zainteresirane organizirala vođena nordijska hodanja, treninge s najpoznatijim hrvatskim trenerom Marijom Mlinarićem, te noćnu trail utrku.

Opatija - oaza zdravlja i wellnessa

Opatija – Projekt „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ i ove će godine Opatiju pretvoriti u središte zdravstvenog turizma čitave Hrvatske. Tijekom čitavog mjeseca zdravstveni i wellness centri uključeni u događanje u organizaciji Turističke zajednice grada Opatija nudit će posebne ponude i prigodno osmišljene pakete, a za brzo vraćanje u formu nakon hladnih zimskih mjeseci pobrinut će se najpoznatiji hrvatski trener Mario Mlinarić.

Svake nedjelje u ožujku na kupalištu Slatina Mlinarić će voditi treninge na otvorenom, s početkom u 10 sati. Vježbanje pod budnim okom tog magistra kineziologije koji spada među najbolje motivatore i zagovornike zdravog načina života idealan je način za stvaranje dobre pripreme za samostalne fizičke aktivnosti, a sudjelovanje na treninzima je besplatno.
Odlično „zagrijavanje“ za nedjeljne treninge s Marijom Mlinarićem bit će subotnje nordijsko hodanje uz stručno vodstvo licenciranih voditelja KŠR Gorovo iz Opatije, koje se nastavlja i nakon kraja ožujka i traje sve do svibnja. Subotom ispred Ville Angioline u 10 sati kreću rute koje će povezati fizičku aktivnost, uživanje u prirodi i upoznavanje opatijske kulturne i povijesne baštine, a organizatori su pripremili štapove za nordijsko hodanje za 40 osoba.

Svi zainteresirani posjetitelji svoju formu mogu iskušati na humanitarnoj trail utrci „Noćna rika Carmen Sylva“ sa startom na kupalištu Slatina u subotu 14. ožujka u 20 sati. Umjesto kotizacije za utrku skupljat će se donacije za Udrugu osoba s invaliditetom Grada Opatije, a nakon prolaska kroz cilj staze duge 7 kilometara koja prolazi šumskim šetalištem Carmen Sylva, nastavit će se druženje uz DJ-a na Slatini. 

Tjedan dana kasnije, u subotu 21. ožujka održat će se radionica osobnog razvoja „Ljubav i zahvalnost“, koju će voditi bioterapeut Damir Manola, u Kulturnom domu Zora s početkom u 16 sati. Broj mjesta je ograničen te je potrebna prethodna prijava putem weba www.damirmanola.com. 

Posebnim ponudama u projekt su se uključili: Thalassotherapia Opatija, Wellness&spa centar Laurus, Anti-aging centar Markušić, Ortosan Medical Wellness centar, Učilište Lovran – Medical wellness akademija, Wellness&spa centar Navis, Hotel Savoy, Hotel Milenij, Hotel 4 opatijska cvijeta, bioterapeut Manola.

- Projekt „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ temelji se na dugoj povijesti Opatije kao lječilišne destinacije i suvremenim dostignućima zdravstvenih ustanova i wellness centara kao nadogradnji te stoljetne tradicije, vezane uz 4. ožujak 1889. godine kada je Opatija proglašena službenim kraljevskim klimatskim lječilištem. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite u istraživanju ponude opatijskih spa & wellness i zdravstvenih centara te iskoristite dolazak ljepših dana za aktivnosti na otvorenom, izjavila je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatija.