RetrOpatija 2023

Legendarni The Beatles, Depeche Mode i David Bowie u izvedbi najboljih hrvatskih bendova, vrhunski glazbenici na desetak lokacija u gradu i tulum do zore pod otvorenim nebom i najvećom disko-kuglom obilježit će ovogodišnje izdanje manifestacije RetrOpatija tijekom čijih će tri dana grad proživjeti zlatno doba glazbe, od swingerskih dvadesetih do ludih sedamdesetih...

Natapirajte svoje frizure, dotjerajte brkove i uredite „fudbalerke“ briljantinom, izvucite iz ormara najbolje „trapezice“, havajske košulje i haljine „na volane“, otresite prašinu sa svojih plesnih cipela i uvježbajte ponovo koreografiju za „groznicu subotnje večeri“ jer se u zadnjem tjednu lipnja vraća najluđi retro-tulum na ovim, poručuju iz Turističke zajednice grada Opatije u čijoj će se organizaciji od 22. do 24. lipnja ove godine održati RetrOpatija, omiljena manifestacija glazbenih i modnih nostalgičara, ali i svih ljubitelja dobre glazbe i odličnog provoda.

Vrijeme zlatnih godina glazbe, kada su radijskim postajama dominirali rockabilly, rock'n'roll, disko i boogie glazba, a plesnim podijima kraljevali lokalni „Travolte“, oživjet će ponovo u događanju koji cijeli grad pretvara u pozornicu i sve posjetitelje u aktivne sudionike otkačene zabave. Izlozi opatijskih trgovina, restorana i kavana tijekom tog vremena odjenut će ruho primjereno nekoj od prošlostoljetnih dekada – od swingerskih dvadesetih do ludih sedamdesetih i rockerskih osamdesetih – a uz glazbene programe na desetinama lokacija plesat će se i pjevati na terasama, na kupalištima, ali i glavnoj ulici koja će biti zatvorena za promet i otvorena za zabavu u subotu, 24. lipnja.

Velika retro fešta počet će u četvrtak, 22. lipnja ispred Umjetničkog paviljona „Juraj Šporer“ ispred kojega će se tijekom naredna tri dana izmjenjivati vrhunski DJ-evi, glazbenici i bendovi. Atmosferu će dodatno zagrijati i brojne plesne skupine koje će plesom oživjeti zlatne godine glazbe.

Na desetak lokacija u gradu odvijat će se nastupi niza odličnih bendova, DJ-eva, plesnih skupina raznih glazbenih razdoblja. Hrvatska ulica slavnih tijekom 3 dana RetrOpatije ugostit će Retro sajam i Retro Art Corner a vrhunsku glazbenu podlogu pružit će DJ-evi i bendovi The messengers, Pacha Mamma, Dellboysi i Techno Vikingsi.

Vrhunac programa RetrOpatije donijet će subota, 24. lipnja, koja će povezati svih desetak pozornica u gradu u jedinstvenu glazbenu priču koja će kulminirati tulumom do zore na Ljetnoj pozornici, pod otvorenim nebom i najvećom disko-kuglom. „Groznica subotnje večeri“ započeti će u 23 sata, a završiti kad i najizdržljiviji napuste plesni podij.

Čekamo Vas!