Romantičan odmor u Opatiji

Forbes i EBD odabrali Opatiju kao jednu od 16 najromantičnijih europskih destinacija!

Izleti
Romantičan odmor u Opatiji

Parkovi i šetnice

Šareni parkovi i bajkovite šetnice pretvaraju svaku šetnju Opatijom u posebno iskustvo. Uživajte u nesvakidašnjoj ljepoti opatijskih parkova i opuštajućem ambijentu koje vam pruža blizina mora. Svakako iskoristite priliku i prošećite tik uz more čuvenom šetnicom Lungomare. Iskusite opatijski šarm iz prve ruke!

Volosko

Volosko, šarmantno mjestašce prošarano uskim uličicama na kojima se igraju nasmiješena dječja lica, poznato je po vrhunskim restoranima i konobama koje svojim opojnim mirisima pozivaju goste na slastan obrok. Volosko je uvod u prekrasnu priču zvanu Lungomare, omiljenu opatijsku šetnicu koja vas vodi skroz do Lovrana.

Lungomare

Šetnica Franje Josipa I, najpoznatija pod imenom Lungomare, spaja pitoreskno mjestašce Volosko te Opatiju, Ičiće, Iku i Lovran. Ovaj simbol grada Opatije proteže se duž mora zbog čega je oduvijek bila omiljena opatijska šetnica. Prekrasno uređene staze odvest će vas do najljepših opatijskih plaža, slavnih znamenitosti poput Parka i Ville Angioline te kipa Djevojke s galebom. Upoznajte čari veličanstvenih starih vila i razgledajte spektakularne primjerke vrhunske arhitekture iz 19. stoljeća dok šećete uz more.

Ika

Ika je stari ribarski gradić smješten na padinama Učke. Karakteriziraju ga mir i tišina koji vam omogućuju potpuno opuštanje od svakodnevne strke. Pronađite veličanstvene primjere secesijske arhitekture, moderno uređene vile i vikendice bivše austro-ugarske elite. Ika nudi veliki izbor sportskih aktivnosti koje će usrećiti sve ljubitelje sporta i rekreacije, sve od plivanja, ronjenja i ribolova do pješačenja, biciklizma i šetnji.

Izlet brodom po bajkovitoj opatijskoj rivijeri

Uživajte u prekrasnoj vožnji brodom dok upoznajete ljepote koje pruža veličanstvena opatijska rivijera. Istražite skrivene dragulje opatijske obale!

Wellness ponuda

Za prvi korak prema zdravlju dovoljno je doista samo disati i boraviti na otvorenom, no ova regija nudi i puno više od toga za sve one koji su posvećeni ozdravljenju i oporavku svoga tijela i duha. Pomladite se stoga raznolikim spa i wellness tretmanima, iscijelite se drevnim istočnjačkim metodama koje se ovdje prakticiraju  ili se prepustite u ruke vrhunskim liječnicima specijalistima, stručnjacima u svim medicinskim granama, kojima su svoje zdravlje povjerile domaće i strane sportske legende i javne ličnosti. 

Gastro ponuda

Opatija je kulinarski dragulj svoga podneblja. Brojni restorani nude zanimljive recepte sa svježim namirnicama, a redovito se održavaju i brojni festivali u čast slasnim delicijama i kvalitetnoj hrani. U Opatiji su se smjestili neki od najboljih restorana u Hrvatskoj. Vrhunski restorani i tradicionalne konobe koji nude uvijek svježe autohtone namirnice i bogate vinske liste upotpunjuju doživljaj ovog prekrasnog grada svim posjetiteljima.