Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju

Očekuje se oko 1 500 sudionika iz cijele Hrvatske

Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju

Povodom Svjetskog dana zdravlja, Klub za športsku rekreaciju Gorovo iz Opatije, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski savez sportske rekreacije "Sport za sve" organiziraju 11. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju, koji će se održati u Opatiji, 15 travnja 2023.g. s početkom u 9:30 sati.

Jedan od najvećih i najpopularnijih festivala sportske rekreacije jest onaj koji se tradicionalno održava u Opatiji, a ove se godine očekuje oko 1 500 sudionika iz cijele Hrvatske. Organizatori su i ove godine pripremili sjajan program, a opatijska Ljetna pozornica bit će još jednom mjesto okupljanja zaljubljenika u nordijsko hodanje i pješačenje, gdje će u 9:30 sati, uz ritam glazbe DJ Vedrana započeti okupljanje, dok će u 10 sati započeti program rekreacije "Vježbajmo zajedno". Već od 9:30 pa sve do kraja programa sudionicima će na raspolaganju biti punkt Crvenog križa koji će ponuditi mjerenje tlaka te punkt Nastavnog zavoda za javno zdravstvo koji će zainteresirane educirati o zdravom načinu života, dok će i ove godine biti postavljen i sajam zdrave prehrane te autohtonih proizvoda.

Točno u 11 sati započet će svečano otvaranje festivala, a cijelu ceremoniju vodit će popularni Dražen Turina Šajeta. Svečanosti će nazočiti brojni uzvanici, a u 11:15 će uslijediti start diciplina pješačenje/nordijsko hodanje koje će biti podijeljene čak na četiri rute, ovisno o odabiru samog sudionika. U kategorijama predškolska dob, mlađa školska dob, starija školska dob, srednja dob, umirovljenici te osobe s invaliditetom, sudionici će se kretati narednim rutama:

  1. RUTA VOLOSKO (lagana ruta dužine 3 km, trajanje cca. 1,30 h): Villa Angiolina – Lungomare – Volosko – Villa Angiolina
  2. RUTA IČIĆI (lagana ruta dužine 8 km, trajanje cca 2,15 h): Villa Angiolina – Lungomare – Ičići – Villa Angiolina
  3. RUTA CARMEN SYLVA (srednje teška ruta dužine 8 km, trajanje cca 2,45 h): Villa Angiolina – Slatina – izvor Vrutki – Šetnica Carmen Sylva – Pobri – Kosovo – Sportska dvorana Marino Cvetković – Lungomare – Villa Angiolina
  4. MORSKA RUTA (lagana ruta dužine 4 km, trajanje cca 1,15 h):
    A varijanta: luka Opatija – vožnja brodom do Ičića – nordijsko hodanje Lungomarem – Villa Angiolina
    B varijanta: Villa Angiolina – nordijsko hodanje Lungomarem – Ičići – vožnja brodom do luke Opatija

Po povratku na cilj ruta, sudionike će na Ljetnoj pozornici čekati ručak te retro party uz DJ Vedrana, a zainteresirani će moći razgledati Opatiju te uživati u njenim ljepotama i bogatoj ponudi.